Α΄ Χορεύτρια Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Έχουμε τη χαρά να διδάξει φέτος στο Φυτώριο της Σχολής μας η Α΄ χορεύτρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Νατάσα Σιούτα!

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε με υποτροφία στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Νίκης Κονταξάκη-Μπακάλη.

Το 1987, σε ηλικία 13 ετών κατόπιν audition, προκρίθηκε στο 3ο έτος της Σχολής John Cranko στη Στουτγάρδη.

Το 1993 έλαβε μέρος στο διεθνή διαγωνισμό χορού των Bolshoi στη Μόσχα όπου και προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο με κριτική επιτροπή την Ulanova, Vassiliev κ.α.

Το 1996 έλαβε μέρος στον 17ο Διεθνή Διαγωνισμό Μπαλέτου στη Βάρνα της Βουλγαρίας, συγκεντρώνοντας την καλύτερη βαθμολογία από όλες τις ελληνικές συμμετοχές.

Απέκτησε τα πτυχία ELEMENTARΥ, INTERMEDIATE και ADVANCED με άριστα εξασφαλίζοντας υποτροφία στο National Ballet Theatre, στο Λονδίνο.

Συμμετείχε σε εκδήλωση χορού που πραγματοποιήθηκε  για την ίδρυση  της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Υπήρξε μέλος του STUDIO της Ε.Λ.Σ από τον πρώτο χρόνο της ίδρυσής του (1996) και συμμετείχε σε όλες τις παραγωγές.

Το 1999 έγινε μόνιμο μέλος του μπαλέτου της Ε.Λ.Σ. χορεύοντας ανελλιπώς πρωταγωνιστικούς ρόλους ώσπου  το 2003 αναβαθμίστηκε σε Κορυφαία Χορεύτρια  και το 2004 σε Α’ Χορεύτρια του Μπαλέτου της Ε.Λ.Σ.

Έχει στο ενεργητικό της πρωταγωνιστικούς ρόλους στα έργα: «Λίμνη των Κύκνων», «Μπαγιαντέρα, «Ζιζέλ», «Ωραία Κοιμωμένη», «Κουρσάρος», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Δον Κιχώτης», «Καρυοθραύστης», «Coppelia»,  «Συλφίδα», «Flower Festival», «Σερενάτα», «Βασίλισσα του Χιονιού», «Ευγένιος Ονιέγκιν», «Canto Generale», «Grand pas de Quatre», «Συλφίδες», «Τσαϊκόφσκι Pas de deux», κλπ.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους χορευτές και χορογράφους όπως Vishneva, Zelensky, Malakhov, Makhalina, Alexandrova, Mukhamedov, Rudi van Dantzig, Ray Bara, Pierre Lacotte, Λεωνίδας ντε Πιαν  καθώς και με Répétiteurs από Bolshoi και Kirov.

Σε περιοδείες με την Ε.Λ.Σ. έχει χορέψει στην Αυστραλία (όπερα του Σύδνεϋ, της Μελβούρνης και της Αδελαΐδας), στο Κάιρο της Αιγύπτου και στην Αττάλεια της Τουρκίας. Από το 2013 διδάσκει κλασικό μπαλέτο στην Επαγγελματική Σχολή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και από το 2019 και στο φυτώριο της Λυρικής. Επίσης, σε όλο το διάστημα της χορευτικής της καριέρας, δίδασκε κλασικό μπαλέτο και ρεπερτόριο σε ερασιτεχνικές και Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές Χορού.

Έχει αναλάβει την προετοιμασία χορευτών σε επαγγελματικό επίπεδο, για διαγωνισμούς και audition τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα πάνω σε κλασικό ρεπερτόριο με πολλές επιτυχίες.