Ανοικτά μαθήματα μπαλέτου με τη Σοφία Τρανά

Το μάθημα απευθύνεται σε επαγγελματίες και σε όσους θέλουν να βελτιώσουν την τεχνική και τη χορευτικότητά τους.

Στόχος του μαθήματος είναι η εξέλιξη του χορευτή μέσα από την ουσιαστική γνώση και όχι από τη μίμηση. Για αυτό και η διδασκαλία του μαθήματος βασίζεται στην ανάλυση.

Με την πειθαρχία του συστήματος Vaganova και παράλληλα την ελευθερία που προσφέρει ο τρόπος της δυτικής εκπαίδευσης επιτυγχάνεται η ροή και η fluidity που είναι το ζητούμενο στο χορό του σήμερα.

Κάθε Σάββατο 14:15 – 15:45 (έναρξη Σάββατο 2 Μαρτίου)

Κόστος μαθήματος: 10 ευρώ

Για επαγγελματίες και σπουδαστές επαγγελματικών σχολών: 8 ευρώ

 

Βιογραφικό σημείωμα

H Σοφία Τρανά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Ξεκίνησε μαθήματα χορού στο φυτώριο της Επαγγελματικής σχολής “Μοριάνοβα – Τράστα”. Συνέχισε τις σπουδές της στο φυτώριο της ΚΣΟΤ.

Το 1997 εισήχθη στην Κρατική Ακαδημία Χορού και Μουσικής της Βουλγαρίας (Σόφια), απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα και πήρε πτυχίο Ανώτατης και επιστημονικής ειδίκευσης “Bacalaver”. Έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια μπαλέτου με γνωστούς καθηγητές όπως: L.Sklinkaya, G.Bogoeva, M.Simeonova, T.Petkova κ.α.

Έχει λάβει μέρος στον Παγκόσμιο διαγωνισμό χορού της Βάρνας. Έχει χορέψει στην Όπερα της Σόφιας “Ωραία Κοιμωμένη”(2001), στο Αμερικανικό κολέγιο στις “Συλφίδες”(2002) και τη “Βασίλισσα του χιονιού” στο έργο “Καρυοθραύστης”(2003), σε χορογραφίες A.Feoktistof και σε συνεργασία με solist των Kirof. Επίσης, χόρεψε “Μύρτα” στο έργο “Ζιζέλ” με τη Zana Agioupova στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το 2004 έλαβε μέρος στην “Λίμνη των κύκνων” με τα μπαλέτα του Κιέβου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Από το 2001 διδάσκει κλασικό μπαλέτο σε αναγνωρισμένες σχολές χορού στην Αθήνα. Τον Οκτώβρη του 2014 έγινε καλλιτεχνική διευθύντρια στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού του Αλέξανδρου Χατζιάρα, όπου και δίδασκε το μάθημα του κλασικού χορού.
Από το 2017 διδάσκει κλασικό χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού “ΧΟΡΟΧΡΟΝΟΣ” του Χάρη Μανταφούνη.
Τον Ιούνιο του 2017 υπήρξε μέλος του Εθνικού διαγωνισμού χορού DANCE ARTS COMPETITION, στο θέατρο του Δήμου Αθηναίων (Άγ. Σώστης), όπου και δίδαξε κλασικό μπαλέτο στους υποψήφιους πριν το διαγωνισμό.
Για το σχολικό έτος 2018 – 2019, διδάσκει στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού του Αλέξανδρου Χατζιάρα, στο Fix Dance Studio του Μιχάλη Ναλμπάλντη και τη σχολή χορού της Ελπίδας Μαρνέρη.