Εισαγωγικές εξετάσεις ΥΠΠΟ 2017! Ιούλιος – Αύγουστος – Σεπτέμβριος

Καλοκαιρινή προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή από τη Δευτέρα 3 Ιουλίου!!

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 3 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 28 Ιουλίου και από 21 Αυγούστου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου!

Καθηγητές της Σχολής καθώς και προσκεκλημένοι θα φροντίσουν για την άρτια προετοιμασία των σπουδαστών.

 

Λίλη Τράστα, Διευθύντρια της Σχολής, Αριστούχος Διπλ/χος σπούδασε παράλληλα γαλλική φιλολογία. Έχει δύο συμμετοχές σε παγκόσμιους διαγωνισμούς (Μόσχα και Βάρνα). Διδάσκει στο φυτώριο και στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή.

 

Εριφίλη Εφραιμίδου, καθηγήτρια, χορογράφος σύγχρονου χορού, χορεύτρια της ομάδας Χ. Μανταφούνη. Αριστούχος Διπλ/χος ΚΣΟΤ, όπου δίδαξε επί σειρά ετών. Καθηγήτρια της Δημ. Σχολής Καλαμάτας έως το 2012. Καθηγήτρια σύγχρονου χορού στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Μαρία Λάζαρη, Διπλ/χος Καθηγήτρια χορού του ΥΠΠΟ και Διπλ/χος γαλλικής φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (maitrise en danse). Ιδρύει την ομάδα χορού Χορόνδε το 2003. Τακτικό μέλος του ΙΚΥ (Ίδρυμα κρατικών υποτροφιών) από το 1998.

Βάσια Μπιζιντή, αριστούχος Διπλ/χος της Σχολής Μοριάνωβ, τελειοποίησε την τεχνική μπαλέτου δίπλα στους Bogoeva, Rizova, και Michof. Σολίστ Εθνικής Λυρικής Σκηνής από το 1992, όπου και δίδαξε στο φυτώριο και στο επαγγελματικό. Από το 2012 ζει και εργάζεται στη Γαλλία ως δασκάλα χορού και χορογράφος (κάτοχος και του Γαλλικού διπλώματος από το 2014).

Αγγελική Σίμου, Διπλ/χος πιάνου και θεωρητικών με υποτροφία του ιδρύματος «Ωνάση», αποφοίτησε από το Institut de Rythmique J. Dalcroze των Βρυξελλών με την ανώτατη διάκριση. Διδάσκει ρυθμική, μουσική και πιάνο. Μέλος της εξεταστικής επιτροπής του Ι.Κ.Υ. για τις μεταπτυχιακές υποτροφίες στο χορό.

Αγγέλα Πατσέλη, Διπλ/χος Καθηγήτρια χορού του ΥΠΠΟ. Μεταπτυχιακές σπουδές στην Κρατική Ακαδημία Βουδαπέστης. Υπότροφος της σχολής The School at Jacob’s Pillow/Musical Theatre. Μέλος του Αέναου Χοροθέατρου και της ομάδας χορού LOAD.

Εριφύλη Δαφέρμου, Διπλ/χος Καθηγήτρια του ΥΠΠΟ, υπότροφος ΙΚΥ, Master από το Laban Centre στο Λονδίνο στις Πρακτικές του Ευρωπαϊκού Χοροθεάτρου. Χορεύτρια και χορογράφος των Dirty Granny Tales από το 2006 (ιδρυτικό μέλος). Το 2013 ιδρύει την ομάδα χορού και το χώρο ΛΑΛΩ.

Γαλήνη Γυρτάτου, Διπλ/χος Καθηγήτρια του ΥΠΠΟ, έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια με την Ε.Λ.Σ. , με τον Ο.Μ.Μ.Α. , με την ομάδα χορού ΧΟΡΟΝΔΕ, LOAD, Ηχόδραμα, με τους Dirty Granny Tales με παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό κ.α. Διδάσκει και χορογραφεί σε παραστάσεις σχολών χορού κλασικό μπαλέτο και σύγχρονο χορό.

Γιάννης Τσιγκρής, απόφοιτος της Ε.Λ.Σ., μεταπτυχιακές σπουδές στο London Contemporary Dance School. Έχει χορογραφήσει για την Εθνική Λυρική Σκηνή και συνεργαστεί σαν χορευτής σε παραγωγές όπερας και μπαλέτου και στην Αγγλία. Έχει χορέψει σε έργα του Merce Cunningham. Συνεργάστηκε ως resident artist με το Κέντρο Χορού Ακροποδητί στη Σύρο. Διδάσκει σύνθεση και χορογραφία στην Ε.Λ.Σ.

Τάσος Μπεκιάρης, σπούδασε χορό στις ΗΠΑ υπό την καθοδήγηση της Laurie Ann Gibson. Εκπαιδεύτηκε πάνω σε διαφορετικά είδη χορού όπως jazz, contemporary jazz,hip hop, musical, καθώς και σε τεχνικές σύγχρονου χορού όπως release, Limon. Από το 2004 έως σήμερα διδάσκει Hip Hop και σύγχρονο χορό. Είναι ιδρυτής της ομάδας LOAD DANCE COMPANY.

Παυλίνα Τσιάτσιου, Διπλ/χος Καθηγήτρια χορού του ΥΠΠΟ. Έπειτα από διαγωνισμό χορού, έγινε δεκτή στην Ακαδημία κλασικού και σύγχρονου χορού στη Βάρνα. Μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι στο χορό και τη χορογραφία. Συνεργάστηκε με ομάδες χορού όπως Peter Goss, Compagnie Movimiento, Ishikawa Fukurow Ballet Company, Digital flesh, Cie bo-D με περιοδείες στη Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία. Από το 2015 συμμετέχει ως Ιέρεια στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Ζει και εργάζεται μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας δίνοντας μαθήματα σύγχρονου χορού και συμμετέχοντας σε παραστάσεις, χορογραφίες, βίντεο χορού.