Καλοκαιρινά Μαθήματα 04 – 15 Ιουλίου

Εντατικά μαθήματα 2 εβδομάδων για μαθητές που θέλουν να βελτιώσουν την τεχνική τους στο Μπαλέτο & Σύγχρονο χορό, καθώς και για προετοιμασία εισαγωγικών εξετάσεων του Υπουγείου Πολιτισμού.

1η εβδομάδα 4 – 8 Ιουλίου:

10:00 – 12:00 Μπαλέτο

Δημήτρης Καμινάρης

12:00 – 13:30 Σύγχρονος χορός

Τάσος Μπεκιάρης

 

2η εβδομάδα 11 – 15 Ιουλίου:

10:00 – 12:00 Μπαλέτο

Νατάσα Σιούτα

12:00 – 13:30 Σύγχρονος χορός

Ανθή Θεοφιλίδη

 

Δημήτρης Καμινάρης

Σπούδασε κλασικό χορό και για δέκα χρόνια ήταν χορευτής κλασικού μπαλέτου. Η εκπαίδευσή του στο χορό ξεκίνησε από το 1968 με πλήθος δασκάλων, όπως οι: Γιώργος Αλεξίου, Έλεν Τσουκαλά, Λεωνίδα Ντε Πιαν, Ντανιέλ Λομέλ και Χάρης Μανταφούνης. Μαθήτευσε και συνεργάστηκε με την ομάδα του Χάρη Μανταφούνη, Λεωνίδα Ντεπιάν και Ντανιέλ Λομέλ. Συνεργάστηκε ως χορευτής με την Εθνική Λυρική Σκηνή, το ΑΕΝΑΟΝ Χοροθέατρο, την ομάδα του Λεωνίδα Ντε Πιαν, τις Χοροροές, την ομάδα της Πέρσας Σταματοπούλου, το Χάρη Μανταφούνη, την Xριστίνα Μπέσκου, την Σοφία Σπυράτου κ.λπ. Διδάσκει κλασικό χορό από το 1983, μεταξύ άλλων και στην Κρατική Σχολή Ορχητικής Τέχνης (2001-2003).

 

Νατάσα Σιούτα

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε με υποτροφία στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Νίκης Κονταξάκη-Μπακάλη.

Το 1987, σε ηλικία 13 ετών κατόπιν audition, προκρίθηκε στο 3ο έτος της Σχολής John Cranko στη Στουτγάρδη.

Το 1993 έλαβε μέρος στο διεθνή διαγωνισμό χορού των Bolshoi στη Μόσχα όπου και προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο με κριτική επιτροπή την Ulanova, Vassiliev κ.α.

Το 1996 έλαβε μέρος στον 17ο Διεθνή Διαγωνισμό Μπαλέτου στη Βάρνα της Βουλγαρίας, συγκεντρώνοντας την καλύτερη βαθμολογία από όλες τις ελληνικές συμμετοχές.

Απέκτησε τα πτυχία ELEMENTARΥ, INTERMEDIATE και ADVANCED με άριστα εξασφαλίζοντας υποτροφία στο National Ballet Theatre, στο Λονδίνο.

Συμμετείχε σε εκδήλωση χορού που πραγματοποιήθηκε  για την ίδρυση  της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Υπήρξε μέλος του STUDIO της Ε.Λ.Σ από τον πρώτο χρόνο της ίδρυσής του (1996) και συμμετείχε σε όλες τις παραγωγές.

Το 1999 έγινε μόνιμο μέλος του μπαλέτου της Ε.Λ.Σ. χορεύοντας ανελλιπώς πρωταγωνιστικούς ρόλους ώσπου  το 2003 αναβαθμίστηκε σε Κορυφαία Χορεύτρια  και το 2004 σε Α’ Χορεύτρια του Μπαλέτου της Ε.Λ.Σ.

Έχει στο ενεργητικό της πρωταγωνιστικούς ρόλους στα έργα: «Λίμνη των Κύκνων», «Μπαγιαντέρα, «Ζιζέλ», «Ωραία Κοιμωμένη», «Κουρσάρος», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Δον Κιχώτης», «Καρυοθραύστης», «Coppelia»,  «Συλφίδα», «Flower Festival», «Σερενάτα», «Βασίλισσα του Χιονιού», «Ευγένιος Ονιέγκιν», «Canto Generale», «Grand pas de Quatre», «Συλφίδες», «Τσαϊκόφσκι Pas de deux», κλπ.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους χορευτές και χορογράφους όπως Vishneva, Zelensky, Malakhov, Makhalina, Alexandrova, Mukhamedov, Rudi van Dantzig, Ray Bara, Pierre Lacotte, Λεωνίδας ντε Πιαν  καθώς και με Répétiteurs από Bolshoi και Kirov.

Σε περιοδείες με την Ε.Λ.Σ. έχει χορέψει στην Αυστραλία (όπερα του Σύδνεϋ, της Μελβούρνης και της Αδελαΐδας), στο Κάιρο της Αιγύπτου και στην Αττάλεια της Τουρκίας. Από το 2013 διδάσκει κλασικό μπαλέτο στην Επαγγελματική Σχολή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και από το 2019 και στο φυτώριο της Λυρικής. Επίσης, σε όλο το διάστημα της χορευτικής της καριέρας, δίδασκε κλασικό μπαλέτο και ρεπερτόριο σε ερασιτεχνικές και Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές Χορού.

Έχει αναλάβει την προετοιμασία χορευτών σε επαγγελματικό επίπεδο, για διαγωνισμούς και audition τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα πάνω σε κλασικό ρεπερτόριο με πολλές επιτυχίες.

 

Τάσος Μπεκιάρης
Σπούδασε χορό στις ΗΠΑ υπό την καθοδήγηση της Laurie Ann Gibson. Εκπαιδεύτηκε πάνω σε διαφορετικά είδη χορού όπως jazz, contemporary jazz, hip hop, musical, καθώς και σε τεχνικές σύγχρονου χορού όπως release, Limon, Graham, Horton, από διακεκριμένους καθηγητές του χώρου. Παρακολούθησε κύκλους σεμιναρίων πάνω στη Χοροθεραπεία και τη Χορολογία με τους Ζωή Πανερίτη και Κάτια Σαβράμη, αντίστοιχα. 
Από το 2004 έως σήμερα διδάσκει Hip Hop και Σύγχρονο χορό σε ανώτερες επαγγελματικές και ερασιτεχνικές σχολές μπαλέτου, καθώς και σε studios χορού, ενώ παράλληλα παραδίδει κύκλους σεμιναρίων σε πολλές περιοχές της χώρας. 
Ως χορευτής έχει συνεργαστεί με την ομάδα L.A.G στη Νέα Υόρκη, τη Non Solo του Δημήτρη Μαργαρίτη και τη Χορόνδε της Μαρίας Λάζαρη στα πλαίσια του Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων. 
Επί σειρά ετών έχει συνεργαστεί με τη Γεωργία- Κωνσταντίνα Αντζάμπου σε ερευνητικά projects της πάνω στην απεικόνιση του χώρου για το ΔΠΜΣ «Αρχιτεκτονική – Σχεδιασμός του Χώρου» (video art «Εδωδιμοπωλείο») του μεταπτυχιακού προγράμματος του τμήματος της Αρχιτεκτονικής Σχολής, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, καθώς και σε μελέτες για τη διδακτορική της διατριβή με θέμα «Χώρος και κίνηση: Ένας συνεχής και παραγωγικός διάλογος». 
Με το video art “Choreogenic” των υποψήφιων διδακτόρων Γεωργία-Κωνσταντίνα Αντζάμπου και Χρυσούλα Καραδήμα, έλαβαν μέρος στην Εθνική Ελληνική Συμμετοχή με την Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ στη Διεθνή Έκθεση Σκηνογραφίας και Θεατρικής Αρχιτεκτονικής της Πράγας (The Prague Quadrennial of Performance Design and Space, PQ 2015), στο πλαίσιο της διαγωνιστικής Ενότητας των Εκπαιδευτικών Τμημάτων (Student). 
Το 2012 ίδρυσε την ομάδα LOAD dance company στο βιογραφικό της οποίας μετρούν τέσσερις παραστάσεις. Η πρώτη παράσταση, με τίτλο “Ανασφάλλω” πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Αργώ, τον Ιούνιου του 2013, με την επόμενη παράσταση το “Ανασφάλλω Revised” να πραγματοποιείται στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τον Νοέμβρη της ίδιας χρονιάς, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης από τον κόσμο. 
Τον Ιανουάριο του 2016 στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης υπογράφει σκηνοθετικά και χορογραφικά τη “Μπαλάντα της φυλακής” μια χοροθεατρική παράσταση του ομώνυμου δίσκου των Kollektiva. 
Παράλληλα, τον Ιανουάριο του 2016, η LOAD πειραματίζεται με ένα εξάμηνο σεμινάριο με θέμα “η σύνδεση της καθημερινής μας πραγματικότητας με την τέχνη του χορού”, καλώντας διακεκριμένους καθηγητές του χώρου να επικοινωνήσουν τις ιδέες τους, έργο το οποίο παρουσιάστηκε παραστασιακά με τίτλο “Άνθρωπε ΧΨ” τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, στο θέατρο Αργώ. 
Τον Μάϊο του 2017, η ομάδα χορού LOAD παρουσιάζει την επόμενη δουλειά της, με τίτλο “Στίζω”, στο θέατρο Άνεσις. Η παράσταση αυτή αποτελεί ένα τόλμημα εικαστικής τέχνης, μέσα από την αποδόμηση της κίνησης, δημιουργώντας παράλληλα εικόνες που συνέθεσαν τη δομή του έργου με έναν τρόπο ευρηματικό και αναπάντεχο. 
Τον Σεπτέμβριο του 2017, μαζί με πολύτιμους συνεργάτες του, μέσω ενός κλειστού σεμιναρίου, αναλύουν και μεταδίδουν το χορογραφικό ύφος και τη φιλοσοφία της LOAD. Το εγχείρημα αυτό οδήγησε στη χοροθεατρική παράσταση “Επίσκεψη”, την οποία σκηνοθέτησε και χορογράφησε ο ίδιος. 
Το Μάιο του 2018 ερμηνεύει τον ρόλο του Ιωάννη στο έργο “Σαλώμη” του Oscar Wilde, σε σκηνοθεσία κα χορογραφία του Σταύρου Λίτινα στο Εθνικό Θέατρο.
Ανθή Θεοφιλίδη

Απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής χορού ΜΟΡΙΑΝΟΒΑ-ΤΡΑΣΤΑ. Φοίτησε ένα χρόνο στη Δραματική Σχολή της Νέλλης Καρρά ΑΡΧΗ και σπούδασε με υποτροφία στην Rubin Academy of Dance στο Ισραήλ. Εργάζεται ως χορεύτρια-performer, χορογράφος και δασκάλα χορού.    

 Ως χορεύτρια-performer έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ στην Ελλάδα  και στο εξωτερικό, έχει συνεργαστεί με τη Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το θέατρο Κακογιάννη κ.α. με ξένους και Έλληνες χορογράφους όπως Αγγελική Στελλάτου, Νατάσα Ζούκα, Αντιγόνη Γύρα,  Ελισάβετ Πλιακοστάθη, Άρτεμις Λαμπίρη, Σάνια Στριμπάκου, Σοφία Κονδυλιά, Νατάσα Παπαμιχαήλ, Παναγιώτη Αργυρόπουλο, Μαρία Μηλιοπούλου, Ναντη Γώγουλου, Φρόσο Κορρού, Κατερίνα Ανδριοπούλου, Νive Shenfild, Maya Carroll, Willi Dorner κ.α.

Συμμετοχή στο VR project του Andrej Boleslavsky, με τίτλο «Weightless» (σύγχρονος χορός σε VR περιβάλλον), σε χορογραφία της Χρυσάνθης Μπαδέκα, υπό την αιγίδα της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών. Αντικείμενο έρευνας του project ήταν η επίδραση της βαρύτητας στην κίνηση, γι’ αυτό και οι πρόβες πραγματοποιήθηκαν κάτω από το νερό.

      Συμμετοχή ως performer στη δράση ΕΚ ΠΛΗΞΗ επί τέσσερα συναπτά έτη με τις παραγωγές Το τσίρκο που κοιμήθηκε, Το δικό μου ψάρι, στη χώρα του Πουπωσγιατι, Θάρρος ή Αλήθεια, η οποία ξεκίνησε από την χορογράφο Αντιγόνη Γύρα με σκοπό τα παιδιά, στα σχολεία, να γνωρίσουν τη γλώσσα του χοροθεάτρου.

       Το 2019 συμμετείχε στο Residency μεγάλης διάρκειας στο Lo Studio (Ελβετία) με την επιμέλεια του Κινητήρα artistic residency center και με την υποστήριξη του Prohelvetia.

     Ως δασκάλα χορού έχει παραδώσει σεμινάρια και ελεύθερα μαθήματα σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού και partnering  στην επαγγελματική σχολή χορού Μαριάνοβα-Τράστα, στο DANCCE (προετοιμασία για την εισαγωγή στις επαγγελματικές σχολές χορού), στο Κινητήρας artistic residency center(βασικός συνεργάτης),στον ΧοροΧρόνο ( τμήματα προετοιμασίας – προεπαγγελματικό-επαγγελματικό ), στην ερασιτεχνική σχολή χορού Μοριάνοβα-Χαραλάμπη, στη σχολή χορού The art on dance,  στις δραματικές σχολές Ίασμος, Εμπρός και Θεοδοσιάδη κ.α. Έχει διδάξει physical theatre στο τμήμα Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ως βοηθός του ηθοποιού της Theatre de Complicite,  Κώστα Φιλίππογλου.

 Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως Δημήτρης Κανέλος, Πέτρος Ζούλιας, με τους Άγγελους της Χαράς κ.α. και τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τον σκηνοθέτη Γιάννη Μόσχο στις εξής παραγωγές , Το Κουρέλι , Ασκήσεις για γερά γόνατα, Με τα δόντια ( Θέατρο Κουν ), H Προδοσία ( Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ) Διασκεδαστικές ιστορίες περί θνητότητας ( Φεστιβάλ Αθηνών 2014, 2015) , Ήταν όλοι τους παιδιά μου ( Θέατρο Εμπορικόν ), Η Πόλη της Αναγνωστάκη ( Φεστιβάλ Αθηνών 2018) .

Έχει ανεβάσει δικές της παραστάσεις όπως : «Ωκεανός» στο θέατρο Olvio, «Σε 2 3λεπτα» στον παλαιστικό σύλλογο Ταύρου κ.α. Ήταν Ιδρυτικό μέλος της Norforsale ανοιχτής καλλιτεχνικής κοινότητας και τα τελευταία τρία χρόνια προπονείται στο ατομικό άθλημα της ελευθέρας πάλης ερευνώντας την κινητική της συσχέτιση με τον σύγχρονο χορό.